MISION & ARV

VORES MISION HOS AVEDA ER AT TAGE VARE PÅ DEN VERDEN VI BOR I,
FRA DE PRODUKTERNE VI PRODUCERE TIL MÅDEN VI GIVER TILBAGE TIL SAMFUNDET.
HOS AVEDA STRÆBER VI EFTER AT SÆTTE ET EKSEMPEL FOR MILJØMÆSSIG LEDELSE
OG ANSVAR, IKKE BARE I SKØNHEDSVERDEN MEN I HELE VERDEN.

 

HORST RECHELBACHER, GRUNDLÆGGER

 

VORES GRUNDLÆGGER

 

Arven fra Horst Rechelbacher strækker sig langt udover skabelsen af Aveda. En pioner indenfor holistisk skønhed, og en foregangs person indenfor miljømæssig ansvar. Horst`s formål og lidenskab har taget en ledende rolle i en større global bevægelse om at opnå balance og harmoni, både individuelt og kollektivt.

 

Født i Østrig i 1941. Med en mor som arbejdede med plantelægemidler og en skomager far, begyndte Horst at arbejde i salonen i gata i en alder af 14 år. "Jeg var ikke en god student i det hele taget, men jeg var vældig ivrig efter at være noget anderledes," sagde han. Horst var et naturtalent, og som 17 årigede arbejdede han som stylist på en prestisfuld salon i Rom, som hade internasionale kendiser. I den unge alder af 20 hade han vundet det Europeiske frisør Mesterskab, som han brugte som et springbræt til at rejse rundt i Europa og USA. "Hvad er et kald? Det er næsten som en brand inde i mig, og det holder mig i live, "sagde han.

 

KÆRLIGHED ER ALT DU TRÆNGER

Et indblik i livet og arven fra vores grundlægger, Horst Rechelbacher, som viste os kraften ved at leve fra et kærligheds-ståsted for at gøre verden til et smukkere sted.

 


EN LIVSLANG STUDENT MED EN VEDVARENDE VISION

En hårstylist i verdensklasse, Horst endte op i Minneapolis, Minnesota ved et uheld. Bokstavelig talt. Mens han deltog på i en stylingkonkurrense i 1963, blev hans bil påkørt. Han bestemte sig for at bosætte sig i Minneapolis, som europæisk frisør, og åbnede sin egen salon, Horst & Friends. Han åbnede flere og flere og blev en vellykket salon grunder i tyverne. I slutningen af tyverne blev Horst udbrændt fra overarbeide og kom sig igen takket være urte-preparater udarbejdet af sin mor, sammen med meditasion og yoga. Efter et længere ophold i Indien i 1970 tog Horst med sig den Ayurvediske filosofi og integrerede den i sin livsstil og sin forretningsmodel for salonen. Han adopterede den holistisk tankegang, troen på at individuel skønhed er direkte knyttet til skønheden i verden. Han havde ideer som revolusionerede skønhedsindustrien. "Vi er jorden," sagde han. "Vi er jord. Vi er vand. Vi er alt. Så lev økologisk hvis du kan. Så bliv en bonde. Dyrk i dit eget hus. Dyrk peppermynte og lav din egen the. Ferie livet."
 

FRA DEN GAMLE LÆRE OM AYURVEDA KOMMER AVEDAS RITUALER

I Indien fik han også inspirasion til at starte Aveda. Horst fik større forståelse for kraften velvær, at kunne fremme balance i sin, krop og ånd. En forudsætning for at opnå salonens gæsters skønhedsmål. Han mødte Shiv Nath Tandon i Sadhana Mandir ashramen i Rishikesh, Indien. Sammen med Shiv og de Ajurvediske læger, Vinod og Kusum Upadhyay udviklede han sin første Clove Shampoo i køkkenet i Minneapolis. Alle har fortsat med at arbejde med Aveda siden 1970-tallet. Fra dette samarbeidet, blev Aveda født i 1978 med visionen om at give frisører og huderapauter botaniske produkter som er bedre for dem, deres gæster, jorden og lokalsamfundet. Horst`s fremsyn er et testamente til hvor langt foran sin tid han var, og selv om han ikke længer er hos os, lever hans arv på utallige måder. Fra hans signaturritualet; en nakke- og skuldermassage som Aveda saloner er kendt for, til en miljøfocuserede måde at gøre forretninger på, som berømmer bedrifter med samfundsansvar. Vigtigst af alt, Horst lærte os at: "Hver dag presenterer hver og en af os muligheden til at skabe positive effekter. Selv de enkleste, tilsyneladende ubetydelige valg vi gør i vores daglige liv. Hvad du skal spise, hvad du skal have på dig, hvad vi skal bruge på kroppen og i vores hjem - har ringvirkninger som når langt udover vores personlige liv».
 

ET LIV AF LEDELSE I SÆRKLASSE

1978 - Horst grundlægger Aveda med målet om at skabe holstisk skønhed gennem velvære; Aveda er "kendskab om helheden"
1982 - Det første Aveda Institute åbnede dørene i Minneapolis; Aveda Institut er skoler for nykommere i skønnhedsindustrien.
1987 - Horst publiserer " Rejuvenation: A Wellness Guide for Women and Men "
1989 - Horst signerer Valdez / Ceres-prinsippene for miljømæssig bærekraft, og Aveda blir det første selvskab som undertegner disse.
1997 - Aveda bliver købt af Estée Lauder Companies og vokser til at blive en global succsesshistorie med tilstedeværelse i mere end 40 lande og 9000 saloner og spa
1999 - Horst publiserer " Aveda Rituals: A Daily Guide to Natural Health and Beauty "
2004 - Skønhesindustrien tildeler Horst en Lifetime Achievement Award 2005 og 1995 - Vanity Fair udnævner Horst som en af de mest indflydelsesrige miljøverner i USA
2007- Horst modtager Rachel Carson Award for «Lifetime Commitment to Environmental Ethics & Integrity»
2013 - The International Spa Association (ISPA) hædre Horst med ISPA Visionary Leader Award
2007-The Spa & Salon Professional Association hædre Horst som en «Industry Innovator & Legend» for livslang bidrag til kosmetikindustrien
2009 - Østrigs president udnævner Horst "Decoration of Honour in Gold Services to the Republic of Austria ", en pris givet til eksemplariske østerigske bedriftsledere

 

AYURVEDISKE RØDDER

5000 år gammel kundskab og lære. Vores tidligste rødder kommer i ayurveda, den indiske healing-tradisionen basert på kundskaben om livet og sammenhængen mellem alle ting. Over 5000 år har den bevist at behandling af hele personen fører til større balance og velvære. Effekten af vores produkter ses ikke bare på hår eller hud, men også på krop, sind og følelser.

I tråd med ayurvediske principper - og på grund af vores bekymring for jorden, er Aveda forpligtet til at bruge økologiske ingredienser. Dette har ført til et ayurvedisk partnerskab - mellem Aveda og det indiske firma Nisarga.

Nisarga som betyder "natur" i sanskrit, dyrker ayurvediske urter gennem økologisk landbrug. Vi har samarbejdet med dem for at få økologisk gurkemeje og amla til brug i nogen af vores produkter, inkludert Invati Advanced™ Solutions for Thinning Hair.

Nisarga benytter en miljøvenlig fremstillings metode ved hjælp af CO2, som efterlader ingen giftige rester og fungerer ved lavere temperaturer – som videre giver højpotente ekstrakter.

På grund af selskabets bekymring for faren ved kemisk gøresel og plantevernmidler, arbejder Nisarga med at hjælpe bønder til at konvertere til økologisk landbrug. De har holdt regelmæssige seminarer for rundt 35.000 bønder gennem årene, og overbeviste mange om at bytte til økologisk jordbrug. Nisarga betaler den økologiske sertifiseringskost for bønderne de samarbejder med, og giver også faglig støtte for at gøre konverteringen vellykket.